תקופת ההיריון מביאה איתה הרבה שמחה, אבל גם לא מעט תופעות לוואי. נשים בהיריון חשות לעיתים קרבות באי נוחות ובכאבים מהם לא נהגו לסבול ביום-יום, ובעיקר בכאבי גב כבר בתחילת ההיריון. כאבים חריגים כמובן מחייבים טיפול רופא, אבל על לא מעט מהתופעות ניתן להקל בבית.
אחת מתופעות הלוואי השכיחות הוא כאבי גב בהריון. המעמסה החדשה על הגוף יכולה לעיתים להתבטא בכאבים לאורכו של הגב, וניתן לטפל בהם במספר דרכים. דבר ראשון, חשוב גם בתקופה זו לשמור על המשקל ולהתייעץ עם רופא על עליית המשקל הרצויה במהלך ההיריון. ספורט הוא דרך מומלצת להקל על הכאבים ומומלץ מאוד גם לנשים בהיריון. אחת הדרכים הטובות ביותר לשמור על הגב והיציבה היא שיעורי פילאטיס, שעובדים על שרירי הליבה ביחד עם שרירי רצפת האגן, מה שנותן רווח כפול לנשים לפני לידה. העבודה על שרירי הליבה חשובה מכיוון שהם מייצבים את הגב וחולקים איתו את העומס.
כשניגשים לבחור מדריך או מדריכת פילאטיס חשוב לבחור באלו שמנוסים בעבודה עם נשים בהריון ולא לבצע תרגילים שגורמים לך להרגיש לא בנוח.
בנוסף, מומלץ לישון על הצד עם כרית בין הרגליים כדי להקל על המעמסה על הגב, להימנע מהרמת משאות כבדים ולשמור על גב ישר. כדאי גם להימנע מנעלי עקב או נעליים שטוחות במיוחד ללא תמיכה ולבחור בנעלי נוחות מותאמות.
תופעה נוספת ממנה סובלות נשים רבות מלבד הכאבים בהריון היא נפיחות שיכולה להתבטא בכפות ידיים, כפות רגלים וקרסוליים, ומופיעה לרוב במהלך השליש האחרון להיריון. כדי להימנע מנפיחות ומכאבי רגליים בהיריון, כדאי לשמור על רגליים במצב מאוזן, לבחור בנעליים נוחות וגרביים מתאימים, ובחודשים חמים (ויש לנו לא מעט מאלו) לשמור על חדר מאוורר וקר, ולהעדיף חדרים ממוזגים על פעילות בחוץ. שתייה מרובה של מים עשויה להקל ומומלץ להכניס לתזונה מאכלים כמו אספרגוס ואשכולית ולהמנע ממלח.
שתייה מרובה של מים אף מקלה על כאבי ראש. ממשככי כאבים, לעומת זאת, עדיף להימנע ואף לנסות להמיר אותם במדיטציה או שיעורי יוגה.
מי שסובלת מכאבים חוזרים יכולה להיעזר באביזרים מפחיתי כאב. בקבוק חם יכול להקל, במיוחד בימים קרים. חגורה תומכת שמותאמת לנשים בהיריון גם יכולה לעזור.
את החגורה המותאמת במיוחד לכאבי גב תחתון בהריון ניתן לקנות בחנויות אונליין או בחנויות מיוחדות ליולדות. תפקידה של החגורה הוא לתמוך בבטן מבלי לגרום למאמץ מיותר בגב ויכולה להוות תוספת לתרגילי חיזוק הבטן. רופאים ממליצים לנשים הרות להשתמש בחגורות היריון בעיקר מחוץ לבית, אבל לא כתחליף לספורט.
אביזר נוסף שהוכח כיעיל הוא מכשיר טנס (TENS) לשיכוך כאבים. זהו מכשיר לא גדול במיוחד שמשלב מספר תכניות שעובדות אזורים שונים ובעיות שונות. באמצעות תכניות EMS ניתן להשתמש בו להפיג כאב בשרירים, לשפר את סירקולצית מחזור הדם בגפיים, לתרגל ולחזק שרירים ולשמור על כושר. ניתן לטפל בכמה איזורים בבת אחת, או באיזורים שונים במקביל. בנוסף, המכשיר יכול לשמש גם במהלך הלידה ובאמצעות כפתורים ניתן לפקח את עוצמתו.
שימוש בכמה שיותר מהדרכים המוזכרות ייצור שיפור אמיתי במצב ויבטיח גם הכנה טובה של הגוף לקראת הלידה.
האתר אינו מוסד או ארגון רפואי ואין לראות בכתוב מעלה ייעוץ או אבחון רפואי. בכל נושא יש להיוועץ עם איש צוות רפואי מוסמך.