היום גברים רבים כבר לא נוהגים לומר "אשתי בהיריון", אלא "אנחנו בהיריון". האבות הופכים להיות שותפים פעילים בכל הקשור לטיפול בתינוק. כך בדיוק לגבי הנקתו.
בזמן ההנקה, משתחררים בגוף האם הורמונים, אלה עוזרים לה ליצור קשר עם תינוקה ובאותה העת היא גם נחה. מומלץ לו, לבעל, לאתר מקום נוח בבית בו רעייתו תוכל לנוח. בזמנים בהם היא משוחררת מההנקה, חשוב לאפשר לה לישון, לשבת ללא מעש ולדאוג שהתזונה שלה תהיה מספקת ונאותה.
עוד דרך בה הבעל יכול לסייע לרעייתו, היא באמצעות הבאתו של הרך הנולד לאם בשעות הלילה. סביר להניח שחדר התינוק איננו מרוחק מחדר ההורים, אולם אישה לאחר לידה היא תשושה ועייפה, ובמקום שהיא תרוץ לחדרו של התינוק, ניתן להקל עליה ולהביא אותו אליה.
אמנם גברים מוגבלים בלא מעט פעולות, ושלא כמו הנשים, אינם מסוגלים לבצע כמה משימות בעת ובעונה אחת. אולם, לחתל את התינוק, זוהי בהחלט משימה בה הם כן יכולים לעמוד. זוהי חלוקת תפקידים הוגנת ביותר. האם מניקה את התינוק, והאב מחליף את החיתול. עם תום ההנקה, מומלץ שהאב יחליף לתינוק את החיתול ויחזיר אותו למיטה שלו.
לאחר הולדת התינוק, זוגות רבים נזכרים בתקופת הטירונות שלהם. הם תשושים, עייפים, לעיתים אובדי עצות ומבולבלים, במיוחד אם זהו הילד הראשון שלהם. אבל האם בסופו של דבר היא גם אישה. לכן, רצוי שהבעל יפעיל עליה את קסמיו הרומנטיים, יעזור לה בכל מה שהוא יכול, יגלה את אהבתו אליה, ישרת אותה יותר, יכין לה ארוחות, ועל מנת שתוכל לתפוס תנומה, לנוח או סתם למצוא זמן גם לעצמה, אפשר לצאת עם התינוק לטיול. פנק כמה שיותר את אשתך, אין לך שמץ של מושג עד כמה זה יעשה לה טוב ועד כמה זה יחזק את הקשר ביניכם.
כל העת נוהגים להזכיר לנשים כי עדיף שיניקו את התינוק ולא יאכילו אותו מבקבוק, ויש לכך אלף ואחת סיבות. לעיתים ישנה תחושה שקיים "טרור" הנקה. עם זאת, יש לכבד את רצונה של האישה. אי אפשר להפריך את העובדה שאכן הנקה מיטיבה עם התינוק. ישנם כמה דברים שניתן לעשות על מנת לעודדה להניק. למשל, להסביר לה שהנקה מחזקת את המערכת החיסונית של התינוק, וכך תינוקות גדלים להיות אנשים בריאים יותר. לפרגן לה לאכול, היא הוסיפה קילוגרמים מיותרים? זהו לא הזמן לדיאטה, תזונה נכונה של האם תשפיע גם על התינוק. הנקה איננה פשוטה בעבור כל הנשים, ולכן עידוד בהחלט יכול לסייע כאן. אך אם האישה נחרצת בדעתה והחליטה שהנקה לא מתאימה לה, תן לה ללכת עם נטיות ליבה.
למרות שהאב רוצה את הטוב ביותר בעבור תינוקו, וכך מן הסתם גם האם, יש לתמוך בה כל העת, ותמיד לזכור לכבד את רצונה. אז מן הצד האחד חשוב לעודד ומן הצד האחר לא ליצור אנטגוניזם, במקרה והאם מעדיפה לא להניק. ולבסוף, אסור לשכוח, לאחר הלידה חייה של האישה משתנים כליל, היא סובלת מכאבים, ההורמונים משתוללים, היא נתונה למצבי רוח ואפילו ישנן נשים אשר סובלות מדיכאון לאחר לידה. לכן, חשוב מאוד לגלות כלפיה כמה שיותר הבנה, להיות סבלניים, והכי חשוב – לאהוב אותה.
האתר אינו מוסד או ארגון רפואי ואין לראות בכתוב מעלה ייעוץ או אבחון רפואי. בכל נושא יש להיוועץ עם איש צוות רפואי מוסמך.