בימים אלו של משבר הקורונה, ההנקה מקבלת משמעות יתרה וחשיבות גבוהה. ארגון הבריאות העולמי (WHO) ממליץ לכלל האמהות, כולל אלו החולות בקורונה, להניק את התינוקות, במיוחד בתקופה זו בה כל הגנה מפני זיהומים היא קריטית.
חלב אם מותאם לצרכים המשתנים של התינוק ומספק הזנה אופטימלית והגנה חיסונית. כמו כן, נמצא מחקרית שייצור חלב אם לתקופה ממושכת, מגן על האם בפני מחלות כרוניות ומקטין את הסיכון לסרטן בעתיד.
הרבה אמהות המבקשות לספק לתינוק שלהן חלב אם ומתקשות בהנקה, שואבות חלב בכדי להימנע מהזנה בתמ"ל.
דווקא בימים אלו, חשוב לספק לתינוק הזנה של חלב אם, בין אם בהנקה או באמצעות שאיבה במשאבה חשמלית, ידנית או באמצעות סחיטת חלב. נשים מוצאות היום משאבות חלב במספר מקורות: קניית משאבה חדשה או משומשת, השכרת משאבה, השאלת משאבה מארגונים שונים או דרך חברות/קרובות משפחה. בימים אלו במיוחד ישנה חשיבות בשימוש במשאבה הנקה אישית, כזו שלא נעשה בה שימוש קודם ע"י אמא אחרת.
1. קופות החולים משתתפות בעלות המשאבות ומספקות אותן בבתי המרקחת שלהן.
2. כשאת מקבלת משאבה בהשאלה או קונה משאבה משומשת, יתכן שאת מקבלת משאבה שהמנוע שלה כבר שחוק.
3. משאבת חלב אישית יכולה לשמש אותך בחזרה לעבודה.
4. משאבת חלב אישית תשמש אותך לכל הלידות הבאות.
5. משאבת החלב נראית אטומה, אבל טיפות חלב עלולות לזלוג למנוע ולחלקים הפנימיים של המשאבה.
כשאת מקבלת משאבה משומשת, יתכן שבתוך חלקי המשאבה שקיבלת ישנן שאריות חלב ישן של אמא אחרת. רכיבי החלב הישן עלולים להגיע לחלב שאת שואבת לתינוק שלך.
חשוב לדעת שכל מה שאמא צורכת, מגיע לחלב שלה, במינון כזה או אחר בהתאם לצריכה ובהתאם למוצר. כלומר מזון, תרופות, סמים, טבק, אלכוהול עוברים בחלב אם.
יתרה מכך, מחלות מסוימות של האם יכולות גם להימצא בחלב שלה (איידס, צהבת נגיפית, הרפס, פטריה ועוד).
יש משאבות חלב בעלות מחסום שמסייע להגן על החלב, הצינורות והבקבוקים. משאבות אלו הן היחידות המאושרת על ידי ה- FDA כמונעת הצטברות של עובש וחיידקים במערכת. ללא מחסום אפקטיבי זיהומים עלולים להכנס לחלב.
הצטיידות במשאבת חלב אישית תתן לאם את הבטחון המלא שהמשאבה סטרילית ונקייה, ושנשאית או חולה בכל מחלה זיהומית לא השתמשה במשאבה לפניה.
המאמר נכתב על ידי חגית משאלי ואריאלה לוי, יועצות הנקה מוסמכות IBCLC ומובילות קורס בהעמקת ההנקה.