ליפודמה איננה אגירת שומן כתוצאה ממשקל יתר, אלא היא התוצאה של מספר רב של תאי שומן שעברו שינויים פתולוגיים. מומחים מעריכים שליפודמה נגרמת בעקבות שינויים הורמונליים, שכן ההפרעה מתרחשת כמעט אך ורק אצל נשים. מספר הגברים המועט הסובל מההפרעה סובלים לרוב גם מנזק חמור בכבד היכול לגרום אף הוא לליפודמה.
מטופלים הסובלים מליפודמה מסוגלים למשוך קלות קפלי עור למעלה, בעוד מטופלים הסובלים מלימפאדמה אינם מסוגלים. תסמינים אחרים של ההפרעה כוללים נטייה לפתח ורידים שטחיים דמויי רשת עכביש, חבלות שטחיות או נפיחות מוגברת בחלק הרגל האחורי שבין הברך לקרסול (בעיקר משעות אחר הצהריים).
בניגוד ללימפאדמה, ליפודמה תמיד תהיה סימטרית. היא תופיע כמעין עיוותים דמויי עמוד ברגליים וכמעין גושים באיזור הירכיים.
מטופלים הסובלים מליפודמה חשים בכאב כאשר מופעל לחץ על האזור הפגוע, ובמקרים חמורים או מתקדמים יותר, אף יחושו בכאב עקב לבישת בגדים צמודים.
קבוצת הסיכון כוללת בעיקר נשים ונערות, ולכן על פי דעת המומחים הסיבה לליפודמה היא הורמונלית. לרוב, ההפרעה מתחילה להתפתח בסוף גיל ההתבגרות, במהלך הריון או במהלך גיל הבלות. נטייה לליפודמה היא תורשתית.
פעילות גופנית ודיאטה עוזרות בעצירת התפשטות המחלה במהלך השלבים המוקדמים.
דיאטה ופעילות גופנית אמנם תורמות לתהליך ההחלמה אך טיפול בלחץ הוא הטיפול העיקרי שמונע התפשטות של הבצקת.
בגדי לחץ מסוגלים להפחית את הבצקת או לפחות למנוע את ההתפשטות שלה. מומחים ממליצים על בגדי לחץ הארוגים בסריגה שטוחה.
דרך טיפול נוספת הינה שאיבת שומן. עלול להיווצר שקע בעור במקום בו בוצעה השאיבה אך העור יחזור לקדמותו עם שימוש נכון בבגדי לחץ. בכל מקרה יש להיוועץ ברופא שיוכל להמליץ לכם על דרך הפעולה המתאימה והנכונה בשבילכם.
האתר אינו מוסד או ארגון רפואי ואין לראות בכתוב מעלה ייעוץ או אבחון רפואי. בכל נושא יש להיוועץ עם איש צוות רפואי מוסמך.