מד לחץ דם, כשמו כן הוא, משמש למדידת לחץ הדם דרך עורקיו של האדם. אם תהיתם כיצד עובד המכשיר, מה מסמלות התוצאות ומהם ערכים תקינים, לפניכם כל שעליכם לדעת על מד לחץ דם.
הרעיון של מדידת לחץ דם נוסה כבר בשנת 1711 על ידי כומר אנגלי, כאשר אז כלל פעילות פולשנית ולכן לא נוסה על בני אדם, כי אם על סוס. מאה שנים לאחר מכן, היה זה פיזיקאי גרמני שניסה למדוד לחץ דם מבלי להקיז דם בפועל, אלא באופן חיצוני על ידי הפעלת לחץ זמני על העורק והעלמת הדופק. למרות שהרעיון צלח, המכשיר בו נעשה שימוש היה מסורבל והפיק ערכים לא עקביים. עם הזמן בוצעו מקצה שיפורים באמצעי המדידה השונים עד להמצאת המכשיר המודרניים.
ישנם סוגים שונים של מדי לחץ דם אולם כלל המכשירים נחלקים לשני סוגים עיקריים: מדים אנלוגיים ומדים דיגיטליים. התוצאות של מדידת לחץ דם נחלקות לשני מספרים, מספר גבוה המציין את הלחץ הסיסטולי של התכווצות שריר הלב ומספר נמוך אשר מציין את הלחץ הדיאסטולי המתקבל בעת מנוחת שריר הלב בין שתי פעימות. את הערכים שמתקבלים יש לייחס לגילו ולמצבו של הנבדק על מנת לקבוע באם הם תקינים, אולם לרוב תוצאה של 120 על 80 תיחשב לתקינה ומקובלת.
כאמור ישנם שני סוגים של מדי לחץ דם וההבדלים ביניהם באים לכדי ביטוי גם בצורה בה הם פועלים:
ישנם אנשים רבים אשר נדרשים לעקוב אחר לחץ הדם שלהם באופן קבוע ועל כן זקוקים למכשור רפואי מתאים. דין דיאגנוסטיקה משווקת בישראל מגוון רחב של מכשירים רפואיים המיועדים לשימוש ביתי, לרבות מדי לחץ דם של חברת UEBE הגרמנית ו- TRANSTEK המיועדים לזרוע ולפרק כף היד. מדי לחץ הדם המשווקים על ידי החברה נחשבים למתקדמים במיוחד, הם עומדים בתקנים רפואיים מחמירים לציוד רפואי ומאפשרים למדוד לחץ דם בפשטות.
מדי לחץ הדם המשווקים ע"י דין דיאגנוסטיקה משווקים בבתי המרקחת הפרטים ובבתי המרקחת של קופות החולים.